Fodor Manó Helytörténeti Egyesület

2020.03.16. 07:01

A helytörténettel ismerkedtek a battonyai iskolások

A Mikes Kelemen katolikus iskola ötödik osztályos tanulói az irodalomóra keretében ellátogattak a Fodor Manó Helytörténeti Egyesület székházába, ahol Battonya múltjával ismerkedtek.

Cs. I.

A retró korszak tárgyait is kézbe vehették /Fotó: BMH/

– Egyesületünk munkájának bemutatása után a diákok megnézték a 19. századi kartonált képekből álló Fodor Manó-hagyatékot.

Beültek a régi iskolapadokba, és lelkesen vetették papírra első betűiket a tintába mártogatós tollakkal. A falakon láthatók a régi korok tárgyi emlékei, a kisdobos- és úttörőmozgalom zászlói. Egykor használatos atlaszokat, könyveket is fellapozhattak a diákok. Ezután a retró korszak tárgyaival ismerkedtek meg: kipróbálták a bakelitlemez-játszót, az írógépet, a régi játékokat.

A retró korszak tárgyait is kézbe vehették /Fotó: BMH/

Persze a zongora ezúttal sem maradhatott ki – mesélte a gyerekekkel megélt közös élményt az egyesület elnöke, Balázsné Szabó Erzsébet. A tanulók Gulyás Imréné tanárnővel átsétáltak a Korona szállóba, amelynek emeleti nagytermét is megcsodálták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában