Nagyszénás

2020.02.17. 09:40

Szeretik falujukat, a szénásiakat bántja a sok elhanyagolt porta

Több aktuális témája is volt az idei közmeghallgatásnak, amit a napokban rendeztek a nagyszénási művelődési központ színháztermében. Például a hamarosan aktuálissá váló utcanevek megváltoztatása, a rendezetlen porták helyzete és a tavalyi év gazdálkodásának az értékelése, az idei esztendőben pedig a várható fejlesztések.

Cs. I.

Nyemcsok János polgármester az utóbbiakkal kezdte és a mindenre kiható demográfiai adatokra hívta fel a hallgatóság figyelmét. Ma már ötezer lélekszám alatti a nagyközség. 4834 lakosa van Nagyszénásnak. Korábban éves szinten volt 50-70 fős a népességfogyás, ez most csupán 30 körüli. És jó hír: vannak beköltözők.

A tavalyi év legnagyobb önerős beruházását már élvezik a szénásiak, a település arculatát is meghatározó épületet, a művelődési házat a központban felújították. De voltak utcák, ahol épültek a lakosság közreműködésével járták. 2019-ben 12 százalékkal nőtt az adóerőképesség. A település gazdasági élete kiegyensúlyozott. Idén májusra a nagyközség frekventált helyein elérhető wifi lesz egy nyertes pályázatnak köszönhetően. Lehet internetezni öt helyszínen (például a postánál). Folytatódnak a járdaépítések, gyarapodik a gyógyfürdő vendégeinek a létszáma. A lakosság kíváncsi volt, kinek a felelőssége az utcai fák gallyazása.

– Amíg terem, a gazda magáénak vallja, amikor gond, akkor már a másé – reagált a polgármester, arra is utalva, hogy az elhanyagolt, lakott portákat nem lehet az önkormányzaton számon kérni. A Szabadság utcán a volt Apolló, majd cipőfelsőrész-készítő üzem épületének az állapotát is kifogásolta valaki.

– Településünk főutcája a Szabadság. Nem csak az az épület, az egész utca szomorú képet mutat – mondta Nyemcsok János. Tervezik az utca rendbetételét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában