lottóláz

2020.02.22. 06:55

Milliárdos főnyeremény: sokan keresik Fortuna kegyeit Békésben is

Harminchárom hete nem volt telitalálat az ötöslottón, így szombaton ötmilliárd forint a várható főnyeremény, amely a számsorsjáték történetében a harmadik legnagyobb. Megyénkben olyanok fantáziáját is megmozgatta a lehetőség, akik máskor nemigen ikszelnek. Akik hetente játszanak, azoknál nem a nyeremény kiemelkedő nagysága az elsődleges, beérik, beérnék pár tízezer forinttal vagy néhány millióval is. Egy csabai lottózóban jártunk.

Nyemcsok László

Fotó: LP6DMK2

Különlegességnek számít, hogy egy sportegyesület üzemeltet játékhelyet, így a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club Lencsési Lottózójába látogattunk el csütörtök délután. Tóth Sándor, a klub ügyvezető igazgatója kiemelte, a fő motiváció nem változott, a csabai atlétikát szolgálja a lottozóból befolyó pénz.

– Egy nagy családként működünk, hiszen mindenki ismer mindenkit, és együtt örülünk a nyertesekkel a fogadásaik sikerének. Ők pedig örülnek, ha atlétáink jól szerepelnek egy-egy versenyen – hangsúlyozta Tóth Sándor. – A forgalomtól függően a lottózó jutaléka egytizedét, egyötödét képezi a költségvetésüknek. Hetek óta az ötöslottó a legnagyobb sláger, a halmozódó nyeremény miatt. Reméljük, ha lesz ötös, itteni szelvény tulajdonosa nyeri. A minap egy lottós akción egymillió forintot nyert az egyik játékosunk.

Fotó: Lehoczky Péter

Jó időbe telt, amíg legalább pár mondatot válthattunk Tóth Eszterrel, a lottozó munkatársával, mert hosszú volt a sor.

– Többen vegyítik a gépi fogadást a saját maguk által kitöltött szelvényekkel – ecsetelte. – Bár januártól 250-ről 300 forintra emelkedett egy ötöslottó játék ára, ez a forgalmon igazából nem látszik meg. Ilyen nagy nyereménynél pedig azok is keresik Fortuna kegyeit, akik máskor nem ikszelnek.

Vaszkóné Sándor Irén évtizedek óta lottózik, sőt, feladja a 98 éves édesanyja által kitöltött szelvényeket is.

– Öthetessel, állandó számokkal játszunk – mesélte a nyugdíjas asszony. – Nem hagyjuk abba, mert lehet, hogy éppen akkor húznák ki a számainkat, amikor nem adtunk fel szelvényt. Eddig csak ketteseink voltak, jó lenne nagyobb nyeremény. Nem miattam, a gyermekeimnek és az unokáimnak adnám. A lottózás nálunk már megszokás, édesanyám szombatonként mindig nézi a sorsolást a tévében, és reménykedik, hogy minél több száma bejön.

A 43 éves Tóth Kovács Tamás yorki, Dió névre hallgató kutyájával lépett be a lottózóba. Dió nem kabalaállat, Tamás lányainak a kutyája, de rendszerint az apuka sétáltatja. Eközben pedig felad néhány lottószelvényt.

– Hosszú ideje játszom ötös-, hatos- és skandi lottón is, utóbbin volt eddig a legnagyobb sikerem, egy hatos találat, 250 ezer forintot hozott. Állandó, főként családi számokat ikszelek be.

És ha egyedül megnyerné az ötmilliárdot, mire költené? Elmondta, ez már akkora pénz, hogy jutna mindenre, és biztosan jótékonykodna is belőle, állatmenhelyeket biztosan támogatna.

A Szerencsejáték Zrt.-nél közölték, hogy ötmilliárdos főnyereményt eddig mindössze két alkalommal, 2003-ban (5,092 milliárd forint) és 2015-ben (5,049 milliárd forint) nyerhettek az ötöslottón, a következő hetekben azonban minden eddigi rekord megdőlhet. Az ötöslottó klasszikus számsorsjáték, amelynek főnyereménye a játékosok által megvett szelvények számától is függ. Nem meglepő tehát, hogy ilyen gyors ütemben halmozódik a jackpot, hiszen csak a múlt héten több mint 5,4 millió szelvényt töltöttek ki a játékosok.

Faccsa meglepetésekre játszik

Természetesen nemcsak lottókat adnak fel az atlétikai klub játékhelyén. Tóth Eszter elmondta, a totót egyre inkább felváltja a tippmix, a kaparós sorsjegyek ugyanakkor mindig népszerűek, az újakat is szívesen kipróbálják a játékosok.

Jelenka János, akit Faccsa becenéven ismernek a városban, totózik és tippmixezik. Kiemelte, általában kontrázik, vagyis kombinációkban a meglepetésekre, lehetetlennek tűnő eredményekre játszik. Ha bejönnek, nagyobb a nyeremény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában