Gasztroolimpia - galériával

2020.02.15. 16:45

Farkas Edina cukrász diplomát vehetett át Stuttgartban

A stuttgarti gasztroolimpia első, szombati versenynapján a Békés Megyei Culinary Team-ből Farkas Edina cukrász mutatkozott be. Edina a két évvel ezelőtti luxemburgi világbajnokságon kóstolt bele először a gasztronómiai versenyek nemzetközi világába.

Ny. L.

Forrás: Imre György

Fotó: Imre Gyorgy

A cukrász a modern és a tradicionális eljárásokat egyaránt használta desszertjeiben. A hazai ízvilág, a hagyományos alapanyagok széles skáláját vonultatta fel munkáiban, és világszínvonalú ínyencségekkel állt a zsűri elé.

Visszatérve még a pénteki megnyitóra, 1500 vendég és szurkoló köszöntötte a felvonuló 70 nemzet több mint 2000 versenyzőjét. Ez nemcsak verseny, hanem egy hatalmas kiállítás is, amelyre öt földrész országaiból érkeztek gasztronómiában szerepet vállaló cégek, 1400 kiállító jelenik 11 500 négyzetméteren. A megnyitón azt is bejelentették, hogy a következő két szakács- és cukrászolimpiát is Stuttgartban rendezik.

Kapcsolódó cikkeink:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában