Tótkomlós

2020.02.24. 16:53

A trendeket követve jelennek meg ruháin a magyar kézimunkák

A Magyar Protokollosok Országos Egyesületének hétvégi szakmai konferenciája most is kulturális, szórakoztató programmal végződött a fővárosban.

Cs. I.

Fotó: Perl Photography

Hrivnák Tünde, a tótkomlósi Pro Urbe díjas divattervező, a BY ME márka megálmodója tartott divatbemutatót. Tünde a magyar hagyományok és eredeti magyar nemzeti értékek fontosságát jeleníti meg a ruhakollekcióin keresztül. A ruhákat eredeti magyar kézi hímzéssel, kézzel készített szőttessel és kézzel készült csipkékkel díszíti, amelyek tökéletesen illeszkednek az aktuális divattrendekbe. A ruhák eredetiségét az ország legismertebb és legelismertebb népművészei biztosítják.

A tervező kalocsai, matyó, békési, tótkomlósi, kalotaszegi kézi hímzések, valamint a kárpátaljai beregi szőttes, a halasi csipke és a höveji csipkemotívumokkal tervezi és készíti a ruhákat. A kollekció vázát az örök divat, a fekete-fehér színkombinációja és a piros, kék színek adják, amelyek az állandóságot jelképezik. Az eredeti magyar kézimunkák az értéket és eredetiséget adják a ruhákhoz. Hrivnák Tünde ruháinak fontos üzenete: az értékeink legyenek állandóak a mindennapjainkban.

– Azoknak a nőknek ajánljuk, akik munkahelyükön kívül is szeretnek egyedien, illetve elegánsan öltözködni, szeretik megismerni más országok kultúráját és a klasszikus stílus kedvelői – hangzott el a konferenciára érkező divattervező ruháinak a bemutatásakor. Tünde érdeklődésünkre elmondta, a felkérésre válogatást mutattak be modelljeivel a kalocsai, matyó kézi hímzéssel, valamint a halasi és höveji csipkével díszített kollekciókból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában