világpolgár

2020.02.05. 06:55

A nagyszénási Chlebik Jenny modellként csinált karriert, ma már Ázsiában él

Kínai otthonától távol, ­éppen thaiföldi nyaralása ­közben érte a koronavírus terjedésének­ híre Chlebik Jennyt. A nagyszénási származású, ma már ­jordániai férjével a Távol-Keleten élő és dolgozó fiatal nő modellkarrierjéről, utazásairól és nem mindennapi élettörténetéről is mesélt.

Csete Ilona

Vajon ki vagy mi a közös Jordániában, Kínában, Szingapúrban, Nagyszénásban és Gyulában? Az, hogy Chlebik Jenny életében mind fontos helyszínek. Miután az akkor 15 éves nagyszénási lány egy modellversenyen szerepelt Gyulán, ügynökségek keresték meg azzal, hogy próbáljon szerencsét a szakmában. Első külföldi útja Szingapúrba vezetett, később pedig modellkedett Milánóban, Vietnámban is. Évek óta Kínában él, ott ismerte meg későbbi férjét, Mohammed Badert is.

De ne szaladjunk ennyire előre! A nagyszénási diáklányból­ felnőtt nő lett, és az évek során beigazolódott: szépségét a divat- és modellszakma is nagyra értékeli. Jenny igazi világpolgárrá vált, színes családi háttérrel.

Jenny ma már csak ritkán vállal fotózást

– Nagyon jó döntés volt, hogy utazgatni kezdtem. Szerintem, ha ilyen lehetőség adódik az ember életében, ki kell használni. Sok új embert és lehetőséget megismertem a világ számos pontján. Olyan országokba is eljuthattam, ahova egyébként lehet, hogy magánemberként nem sikerült volna. Első utam Szinga­púrba vezetett, ahol két és fél hónapot töltöttem, ­beiktatva egy hét Vietnámot, ahol divatbemutatókon­ dolgoztam. Ezután 5-6 hetet voltam a divat olasz fővárosában, Milánóban, majd eljutottam Kínába, Törökországba is.

Jenny elmesélte azt is, mi ragadta meg a távol-keleti országban, miért vonzotta vissza újra és újra Kína.

– Miután a távoli országban dolgoztam, megkedveltek. A munkakapcsolatnak köszönhetően később ingáztam is sokat Kína ­városai és Magyarország között. Megfordultam többször Pekingben, Shanghaiban, volt szerződésem Hangzhouban, Shenzhenben is. 2017 óta élek tartósan kint, előtte csak évi három hónapot voltam, a nyári szünidő alatt. Miután leérettségiztem, kicsit több időm lett a munkával foglalkoznom – idézte fel.

Mint megtudtuk, a férjével Hangzhouban ismerkedett meg egy közös ismerősük születésnapi buliján.

– Ő ott tanult az egyetemen kínaiul, nemzetközi kereskedelem szakon. A szerződésem lejárt, hazarepültem, de tartottuk a kapcsolatot. Majd visszamentem Shanghaiba dolgozni. Teltek a hónapok, összeköltöztünk, megkérte a kezem, és 2018. augusztus 4-én összeházasodtunk – sorolta Jenny a mesébe illő történetét.

Az aktív modellévek a szakmai sikerek mellé tehát a magánéleti boldogságot is meghozták számára. Elárulta, Kínában, egy arab férj mellett se okoz problémát a vallási, kulturális sokszínűség.

A fiatal nő ma már világpolgárként éli az életét; férjével Kínában ismerkedett meg /Beküldött fotók/

– Kapcsolatunk elején letisztáztunk mindent. Tudtunk kompromisszumot kötni – tette hozzá a fiatalasszony, aki kínai otthonukban szeret főzni, amit párja nagyra értékel, kedveli a magyar konyha ízeit. Jenny még napjainkban is – igaz, már ritkábban – jár fotózásokra, leginkább ékszer, sapka, kalap, szemüveg bemutatására vannak felkérései.

– A mostani paramétereimmel már nem férek bele a trendi ruhadivat elvárásaiba. Mondjuk úgy: elhíztam – mondta nevetve a csinos fiatalasszony, aki besegít férjének a munkában, nagykereskedelmi értékesítésben sminkes termékeket árulnak.

Most még nyaralnak, egyelőre kivárnak

Jenny és párja a vírus felbukkanása előtt elutaztak Kínából. Többhetes pihenőt engedélyeztek maguknak, és lehet, hogy tovább is maradnak a járvány miatt. Egyébként messze van Vuhan a lakóhelyüktől, ők Yiwuban élnek. Jenny és férje naponta tájékozódik az otthoni, kínai helyzetről. Boltjuk zárva tart.

– A fertőzés a legrosszabb időben ütötte fel a fejét, ez tagadhatatlan. Mi egyelőre kivárunk, hogy meghozhassuk a magunk számára is a legjobb döntést – tette hozzá Jenny.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában