Nyugdíjas Pedagógusok Justh Zsigmond ­Olvasókör

2020.01.10. 15:53

Müller Miklósra emlékeztek Orosházán

A Nyugdíjas Pedagógusok Justh Zsigmond ­Olvasókörének tagjai szerdai találkozójukon több témával is örömöt szereztek egymásnak­.

Cs. I.

A róla készült filmet is megnézték a kör tagjai /A szerző felvétele/

Egy korty meleg tea mellett Tóth Árpád egyik versével ismerkedtek meg, majd a 20 évvel ezelőtt, 2000. január 3-án a spanyolországi Andrinban 83 éves korában elhunyt, orosházi születésű Müller Miklósra emlékeztek. A zsidótörvények elől menekülve 1938-ban, huszonöt évesen hagyta el az országot a fotográfus, aki később gyakran tért vissza szülőföldjére és adott interjúkat, tartott visszaemlékezéseket életének alakulásáról. A róla készült filmet is levetítették szerdán este.

A róla készült filmet is megnézték a kör tagjai /A szerző felvétele/

A nemzetközileg is jegyzett és elismert művész itthoni, szociofotós munkássága nagy érték. Erről – a városi képtárban – az olvasókör tagjai személyesen is meggyőződhettek. A Göncz Árpád köztársasági elnök által is kitüntetett fotós emlékét méltó módon őrzi a szülőváros.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában