modernizálás

2020.01.13. 13:00

Hosszú évek munkája érett be Békésen

Kilenc békési közintézményen, köztük a Dózsa utcai Idősek Klubján és a városi szociális szolgáltatóközpont Jantyik Mátyás utcai épületén is energetikai korszerűsítést végeznek, végeztek.

P. G.

Fotó: Ga-Pix Kft

A modernizálás pályázati forrásból és a szociális szolgáltatóközpont anyagi ráfordításaival valósul meg. A két érintett intézmény felújítása ezekben a napokban fejeződik be.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert támogatásoknak köszönhetően nyílászárócsere történt, hőszigeteléssel és fűtés-korszerűsítéssel modernizálták az épületeket, valamint nemes vakolattal látták el a közintézmények külső falfelületeit. Napelemeket is telepítettek.

Kálmán Tibor és Kádasné Öreg Julianna a megújuló Dózsa utcai Idősek Klubjában /Fotó: GA-Pix/Gazsó János/

Kálmán Tibor, Békés polgármestere elmondta, az önkormányzat az érintett pályázat második ütemére mintegy 213 millió forintot, harmadik ütemére pedig mintegy 206 millió forint támogatást nyert el. Ennek részeként a Dózsa utcai Idősek Klubján mintegy 19,8 millió forint értékű, a Jantyik Mátyás utcai épületen pedig 36,2 millió forint értékű fejlesztést hajtottak végre. Az épületekben projektszintű akadálymentesítés is történt. A város 2012 óta folyamatosan pályázik energetikai korszerűsítésekre, és a sikeres projektek révén Békés város közintézményei – a műemléki épületek kivételével – sorban megújultak.

Kádasné Öreg Julianna, a szociális szolgáltatóközpont igazgatója elmondta, az önkormányzat által megvalósított fejlesztést az intézmény kiegészítette. Kifestették az épületet, lecserélték az elkopott szőnyegeket, függönyöket, bútorokat, mindemellett folyamatosan igyekeznek új programokat is biztosítani a mai idősebb korosztály igényeinek megfelelően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában