Budapest/Békés megye

2020.01.24. 14:55

Három városunk lett kerékpárosbarát

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban tartották a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely díjátadó ünnepséget pénteken délelőtt, ahol több települést is elismertek.

P. G.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gutesa

Békés megyéből a város kategóriában Békés és Szarvas is kiérdemelte a díjat. Előbbi város a város kategória győztese is lett egyben. A nagyvárosok, vagyis a megyeszékhelyek, megyei jogú városok és a fővárosi kerületek között ugyancsak a Kerékpárosbarát Település címet érdemelte ki Békéscsaba.

A kerékpárt fő közlekedési eszközként használók aránya Magyarországon 22 százalék, ez a holland és dán adat után a harmadik legmagasabb érték Európában. Mint tájékoztatásában a minisztérium kiemelte, a környezetbarát közlekedési módot a biciklisták igényeivel közvetlenül találkozó önkormányzatok és vállalkozások hatékonyabban népszerűsíthetik. Az innovációs tárca e megfontolásokból bátorítja és ismeri el a települések és cégek, közintézmények kezdeményezéseit a kerékpárosbarát környezet és infrastruktúra kialakítására az említett díjjal.

Borítókép illusztráció: MW archív.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában