Csaba Baba

2020.01.17. 10:40

Ezerötszáz békéscsabai család élt a babaprogrammal

Népszerű a családok körében a Csaba Baba program, amit négy évvel ezelőtt indítottak el Békéscsabán. Azóta több mint 1500 békéscsabai újszülött családja kapott gyermekenként 42 ezer 500 forintos támogatást – tette közzé Szarvas Péter polgármester a Facebook-oldalán.

L. B.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A polgármester elmondta, a cél az, hogy ezzel a támogatással növeljék a gyermekvállalási kedvet és a város népességmegtartó képességét.

Az életkezdési támogatást az arra jogosultak a gyermek hat hónapos koráig igényelhetik a polgármesteri hivatal szociálpolitikai osztályán. Arra az újszülöttre vonatkozóan adnak segítséget, akinek családjában az egy főre eső jövedelem nem lépi túl az öregségi nyugdíjminimum nyolcszorosát; illetve akinek szülei közül legalább az egyik a gyermeke születésekor és azt megelőzően legalább három éve Békéscsabán élt – a bejelentett lakóhely vagy tartózkodási hely szerint –, a gyermeket a saját háztartásában neveli, és vele együtt életvitelszerűen a városban él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában