Találkozó

2020.01.31. 19:43

A vidékfejlesztésről egyeztettek Füzesgyarmaton

Vidékfejlesztési találkozót rendeztek az Ösvény Esélynövelő Alapítvány szervezésével a településen, a Thermal Hotel Gara Szállóban, pénteken délután.

B. O.

Fotó: LP6DMK2

Elsőként dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket, majd többek közt a vidék megtartó erejéről esett szó. Arról, hogy miként, milyen környezettel, lehetőségekkel tudják a régiós fiatal pályakezdőket, és a vállalkozókat segíteni, maradásra bírni.

Fotók: Lehoczky Péter

Ennek kapcsán beszéltek a 47-es út fontosságáról, mely az érintett települések számára kiemelt jelentőséggel bír, és amely fejlesztése elősegítheti a térség fejlődését, megtartó erejét. Mindezek mellett a fiatalok lehetőségeiről is szó esett: itt az agrárium kapta a fő hangsúlyt, ehhez kapcsolódóan a mezőgazdasági termékekről, részletesen a mézről, és annak termelésében rejlő lehetőségekről is beszéltek az előadók.

Az eseményen a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat főtitkára is részt vett. Weidel Walter elmondta, a szervezet többek közt információkkal, tanácsokkal segíti a kedvezményezetteket a vidékfejlesztéssel kapcsolatos uniós pályázati ügyekben. Mint megtudtuk, megyénknek jelenleg nincs területi felelőse, ez azonban hamarosan megváltozik, várhatóan áprilistól lesz régiós szakembere Békésnek. A főtitkár ösztönözte az érdeklődőket, hogy bátran forduljanak a hálózathoz, amennyiben projektötleteik megvalósításához segítségre, tanácsra, információra lenne szükségük.

A késő délután záródó találkozót egy pálinkakóstolóval összekötött, élőzenés vacsora zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában