Mezőhegyes

2019.12.04. 21:10

Példás partnerséggel dolgozik a város és a ménesbirtok

A képviselő-testület tagjaival találkozott a szerdai, rendkívüli ülésen Lázár János kormánybiztos, és tájékoztatást adott a ménesbirtok terveiről, majd bemutatatta az új vezérigazgatót, Kovács Norbertet.

Cs. I.

A kormánybiztos gratulált az októberi választáson mandátumot nyert képviselőknek és a polgármesternek. Elmondta, mit végeztek az eltelt másfél évben és milyen terveik vannak a folytatásban, s ez minként érinti a települést. A vállalkozás helyzetét elemezve elmondta, a magyar állam kiemelt stratégiai vállalatként tekint a ménesbirtokra, amelynek két problémát kell megoldania.

A szerző felvétele

– Harminc év hátrányát kell ledolgoznunk. A céget fel kell készíteni az agráriumban várható, tapasztalható változásokra. Új mennyiségi, minőségi piaci kihívások állnak előttünk, hosszú távon vagyoni, gazdasági, strukturális viszonyainknak a rendbetételével, a modernizációval válhatunk újra versenyképessé – fogalmazott a kormánybiztos, majd a fejlesztésekről, a stratégiai döntésekről, például a vetőmagüzem visszavásárlásának a részleteiről, a még szükséges modernizálásáról, a mintagazdaság feladatairól, az oktatásban nélkülözhetetlen szemléletváltásról, a két ménes működtetéséről, a cég társadalmi szerepvállalásáról is beszélt.

Kovács Norbert, aki agrár-nagyvállalati vezetői tapasztalatokkal érkezett Mezőhegyesre, kiemelte: korrekt partnerséggel kívánja folytatni a munkát. Hangsúlyozta, olyan intenzív fejlesztések zajlanak a ménesbirtoknál, amihez lépésváltásra van szükség mindenki részéről. A XXI. századi technológiák, munkakultúra és környezet ezt megkívánja. A városfejlesztéshez támogatását ajánlotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában