Fejlesztés

2019.12.10. 06:28

Kikotorják a záportározót Békésen

Kotrási munkálatokat végeznek a békési Cigányvízláda medrében pályázati forrásból – tájékoztatta hírportálunkat Kálmán Tibor polgármester.

P. G.

Fotó: Janos Gazso

A településvezető hangsúlyozta, a beruházás a korábban már megvalósított projekt első ütemének folytatása. Annak részeként csapadékvíz-csatornát alakítottak ki Dánfokon, a Keserűsor utcai, Tárház utcai, Nevelő utcai, Dózsa György utcai területeken, és a munkálatokat most folytatják az újabb nyertes pályázat segítségével.

Kálmán Tibor a helyszínen /Fotó: Gazsó János/Ga-Pix/

Elsődleges cél, hogy csapadékvíz-elvezető csatornák létesüljenek a városban. Emellett fontos, hogy a meglévő csatornák megújuljanak, a tározók rekonstrukciója megvalósuljon és a belvíz-veszélyeztetettség csökkenjen. A Cigányvízláda a város egyik víztározója, záportározója. Tisztán tartása lényeges annak érdekében, hogy a csapadékvíz-elvezető rendszer működése biztosított legyen.

A záportározóból kikotorják az iszapot, és megtisztítják az ott felgyülemlett nádtól, iszaptól. A záportározó a déli részén összeköttetésben áll a malomasszonykerti csatornával. A projekt részeként ennek megfelelően a Malomasszonykertben is történik felújítás, illetve a Fonó utcai csapadékcsatorna felújítása, a Kalász utcai csapadékcsatorna építése, a Décseri utcai csatornák rekonstrukciója, valamint az úgynevezett Puskaporos tó kotrása is megvalósul.

A fejlesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programra benyújtott Békés, csapadékvíz-elvezetés kialakítása II. ütem című pályázati projekt részeként készülhet el. A beruházásra az önkormányzat mintegy 378,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a kiíráson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában