segítség

2019.12.12. 11:10

Huszonöt csabai rászoruló család kap fenyőfát

Százezer forint értékben adott át utalványokat Herczeg Tamás Békéscsabán.

L. B.

Herczeg Tamás és Horváthné Pataki Éva /A szerző felvétele/

Ahogy tavaly, idén is 100 ezer forint értékben adott át fenyőfa vásárlási utalványokat csütörtökön a családsegítő és gyermekjóléti központ Szabadság téri épületében Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. Az utalványok – amiket egy vállalkozónál lehet beváltani – egyenként 4 ezer forintosak, azok 25 rászoruló családnak jelentenek segítséget.

Herczeg Tamás és Horváthné Pataki Éva /A szerző felvétele/

Herczeg Tamás elmondta, a karácsonyfa a karácsony szimbóluma, azzal válik igazán széppé és meghitté az ünnep, így ahol nincs, bizony hiányzik. Mivel többen ajánlanak fel az advent időszakában tartós élelmiszereket, ruhákat és játékokat, ő úgy gondolta, hogy a fenyőfa megvásárlásában igyekszik segítséget nyújtani a nélkülöző békéscsabai családoknak.

Horváthné Pataki Éva központvezető elmondta, az intézmény munkatársai viszik el az utalványokat a 25 érintett családnak, akikkel a szakemberek folyamatos kapcsolatban állnak. Olyan rászoruló családok kapnak támogatást, ahol bizony a karácsonyfa megvásárlása problémát jelentene, komolyan hiányozna a 4 ezer forint a családi költségvetésből, illetve ahol gyermekek is vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában