Kondoros

2019.12.05. 19:09

Egyedüliként képviselte megyénket az országos hegedűversenyen

November 29. és december 1. között rendezték meg Szombathelyen a XVI. Országos Koncz János Hegedűversenyt. A megmérettetésen megyénket egyedül a kondorosi Szpisjak Domán képviselte.

Horváth Dóra

A háromévente megrendezésre kerülő hegedűverseny komoly múltra tekint vissza, ugyanis 1974-től biztosít teret a fiatal tehetségeknek arra, hogy megmutassák tudásukat. Azonban nem akárki nevezhet, meghívásos alapon lehet bekerülni az országos erőpróbára. – Domán október 12-én részt vett a szegedi területi versenyen és az ott elért pontszáma alapján kapta a meghívást az előző hétvégén Szombathelyen lebonyolított döntőre, ahol egyedül képviselte Békés megyét – osztotta meg hírportálunkkal Szpisjakné Andrea, a 12 éves kondorosi fiatal édesanyja.

Beküldött fotó

Domán a Petőfi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója és öt évvel ezelőtt az intézmény falai között ismerkedett meg a vonós hangszerrel, két éve viszont magántanárnál is képzi magát. Elmondása szerint rengeteg gyakorlással készült a versenyre, felkészülését Kozák Éva és Gálné Bagi Márta segítette, zongorán Pusker Imre kísérte. Szorgalmának meglett az eredménye, hiszen produkciójáért dicséretben részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában