Dél-Békés, galériával

2019.12.15. 19:50

Futva vitték a szeretet lángját a gyerekek

A Betlehemben meggyújtott szeretet lángját az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is Gödöllőn, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége szervezésében adták át a megyei vezetőknek, akik tovább is viszik településeikre. Dél-Békésbe vasárnap érkezett.

Csete Ilona

Battonyán a katolikus templomból futva vitték lelkes gyermekek, felnőttek, futónagykövet Mezőkovácsházára a lángot. Reformátuskovácsházán várták őket a templom előtti betlehemnél.

Komoly szervezés előzte meg a közös futást. ,,Gyere fussunk együtt, hozzuk el a reményt, szeretetet és a békét jelképező lángot Mezőkovácsházára!,, felhívásra sokan jelentkeztek. Voltak, akik a táv egy részét a váltóban futó gyerekekkel teljesítették.

– A lángot a gyerekek vitték. 10 felnőtt és egy 14 éves fiú futotta a teljes távot – tájékoztatta hírportálunkat Béni Attila, a Mezőkovácsházi Járási Hivatal vezetője, aki szintén lefutotta a 20,4 kilométeres távot. Elmesélte, Battonyán a Barátság SE fiatal versenyzői is csatlakoztak hozzájuk. A Battonyai Önkéntes Tűzoltók pedig a tűzoltóautóval kísérték őket. Nagy élmény volt mindenkinek. 15 felnőtt önkéntes segítette a futást és szervezte a logisztikát. Nagyon sokan várták a futókat, például a Reffi Nyugdíjas Egyesület. Forró teával és finomságokkal lepték meg az érkezőket, a program iránt érdeklődőket!

A karácsonyt szimbolizálja

Betlehemi láng: mindenkihez szól. Megtanít arra, hogy a békét, ugyanúgy ahogy a lángot, embertől emberig kell továbbadni. A láng a karácsony szellemiségét szimbolizálja. Mutatja az utat nekünk, ahogy a csillag mutatta a pásztoroknak Jézus Krisztus születésekor. Óvni, táplálni kell, hogy ne aludjon ki, ahogy a békét és a szeretetet is az emberi szívekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában