Csabai Advent

2019.11.21. 14:45

Színes programokkal hangolódhatunk az ünnepekre a csabai főtéren

Csabai Advent címmel december 1. és 23. között lesznek programok a Szent István téren az önkormányzat szervezésében – jelentették be a csütörtökön a téren tartott sajtótájékoztatón.

L. B.

Szarvas Péter polgármester elmondta: az önkormányzat abban érdekelt, hogy az adventi időszakban szórakozási lehetőséget biztosítsanak a gyermekes családoknak, de úgy, hogy az méltó legyen a várakozáshoz, csendességet szintén nyújtson. A szervezésben az önkormányzat mellett szerepet vállalnak a városi cégek, a kulturális intézmények, az egyházak és a civil szervezetek.

Hozzátette: a teret kettéosztották. Egyharmadában a vidámpark révén a szórakozáson lesz a hangsúly, kétharmadában pedig a hagyományőrzők, a kézművesek kapnak főszerepet, és lesz egy nagy betlehemi installáció is, ami egyedi látványvilágot teremt majd. A karácsonyfa a városházával szemben lesz, vadonatúj díszkivilágítást kap a városháza. A zeneszolgáltatás egységes, a karácsonyhoz, az adventhez illő lesz. Minden vasárnap tartanak valamilyen programot a téren.

Varga Tamás, Lenkefi Zoltán és Szarvas Péter /A szerző felvétele/

Varga Tamás alpolgármester sorolta: hivatalosan december 1-jén nyit a Csabai Advent. December 1. és 8. között a Mikulásházban vár mindenkit a Mikulás. December 8-án a Csabagyöngye Kulturális Központból a főtérre költözik a Mikulásnap. December 15-én a Jókai színház művészei lépnek fel, 22-én pedig a hagyományőrzők szervezésében lesznek programok. A mondhatni nulladik napon, november 30-án a CsabaParkban lesz kézműves vásár.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Magyarország legszebb betleheme elnevezésű pályázatán megosztott második helyet nyert adventi installációt építik fel Békéscsaba főterén. A betlehemet tervező Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója elmondta: a betlehem hat méter széles és három méter magas lesz embermagasságú figurákkal, a jászollal és bárányokkal. A kivitelezést – az MTÜ finanszírozása mellett – a Hungarofest Nonprofit Kft. végzi ezekben a napokban. A díszletbe bele lehet majd bújni, fotózkodni lehet a bábukkal. Ezt is december 1-jén adják át.

A betlehem látványterve

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában