galériával

2019.11.21. 17:25

Két alelnököt választott a megyei közgyűlés

Alelnökökről, tanácsnokokról, bizottságokról és bizottsági helyekről is döntött a megyei közgyűlés a csütörtökön Békéscsabán tartott ülésén.

Licska Balázs

Fotó: Kiss Zoltán

A képviselők közül alelnöknek választották Szegedi Balázst (Fidesz-KDNP), aki elmondta: pedagógus, de a vidékfejlesztés és a turizmus területén is rendelkezik képesítéssel, aktívan részt vesz a civil életben, 37 településsel volt napi kapcsolata, ismeri a falvak és a városok problémáit.

Nem a képviselők közül kerül ki a másik alelnök, Szebellédi Zoltán, aki kifejtette: hittantanár, de pénzügyi, szociális területen is szerzett végzettséget. 13 éven keresztül volt Újkígyós polgármestere, szerinte a gazdaságfejlesztés fontos része a társadalomfejlesztés.

Sebők Éva (Momentum) és dr. Szabó Ervin (Jobbik) szerint aggályos, hogy Szegedi Balázst (Fidesz-KDNP) lett az egyik alelnök, mivel éveken át volt Simonka György országgyűlési képviselő kabinetfőnöke, aki ellen költségvetési csalás miatt emeltek vádat. Szegedi Balázs (Fidesz-KDNP) elmondta: nem érintett semmilyen eljárásban, a törvények szerint dolgozott és dolgozik.

– Miért van szükség két alelnökre? – ezt is felvetette dr. Szabó Ervin (Jobbik). Zalai Mihály elnök (Fidesz-KDNP) elmondta, rengeteg rendezvényen, szervezetben kell képviselni Békés megyét, a tapasztalatok alapján szükség van két alelnökre.

Az ülésen személyeskedéstől sem mentes viták is folytak, Tolnai Péter (Fidesz-KDNP) szerint a Momentum és a Jobbik csak balhét akar. Sonkolyné Szekerczés Margit (DK) azt mondta: azt hitte, a megyei közgyűlés ülésére, és nem cirkuszba jött.

Az alelnökök fizetéséről szintén döntöttek, mindkét alelnök illetményét havi 628 ezer 250 forintban határozták meg, emellett 94 ezer forint költségtérítésre jogosultak.

Tanácsnoknak választották meg Varga Gusztávot (Fidesz-KDNP), Hodálik Pált (Fidesz-KDNP), Kónya Istvánt (Fidesz-KDNP) és Tolnai Pétert (Fidesz-KDNP).

Négy bizottságot hoztak létre. A pénzügyi bizottság elnöke Földesi Mihály (Mi Hazánk), az ügyrendié Kónya István (Fidesz-KDNP), a területfejlesztésié Varga Gusztáv (Fidesz-KDNP), a társadalmi kapcsolatoké Mucsi András (Fidesz-KDNP) lett. Zalai Mihály elnök (Fidesz-KDNP) elmondta, az átláthatóságban hisznek, ezért kapta meg az ellenzék a pénzügyi bizottság vezetését. A bizottsági helyeket a mandátumok száma alapján osztották le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában