Maratoni program

2019.11.22. 14:41

Húsz órán át tartott a gyulai diákok vetélkedője

Húszórás vetélkedőt szervezett középiskolás diákok számára a gyulai diákönkormányzat és a Gyulai Ifjúsági Központ csütörtökön délután négy órától pénteken délig a román gimnáziumban.

P. G.

– Városunkban 2007-ben rendeztek először 24 órás vetélkedőt a korosztály számára Gyulán, majd 2012-től két évig nem volt ilyen program, és 2014-ben indítottuk ismét útjára a rendezvényt – nyilatkozta hírportálunknak Szabó Enikő, a Gyulai Ifjúsági Központ szakmai vezetője. Mint elmondta, az alaprendszeren is változtattak, hiszen korábban iskolák vetélkedtek egymás ellen.

– A diákokkal közösen azonban úgy döntöttünk, hogy mind a négy résztvevő intézmény, az Erkel Gimnázium, a Román Gimnázium, a Göndöcs Középiskola és a Harruckern Középiskola 12-12 diákkal képviselteti magát a versengésen. Ezeket a sorokat mindig egy másik iskola 12 fős csoportjával sorsoljuk egy csapatba – ecsetelte Szabó Enikő. – A fiatalok ilyen módon megismerik egymást, egymásért küzdenek, közvetlenebb lesz a kapcsolatuk, barátságok is szövődnek. Mindez egyébként természetesen jót tesz a városi diákéletnek is.

Az erkeles Hajdú Dominika Zsanett, Wéber Adrienn, Pengő Fanni a versenyen /Fotó: Kiss Zoltán/

Szabó Enikő elárulta, hogy a húsz óra alatt nem könnyű ébren tartani a figyelmet, a lendületet, éppen ezért időről időre igyekeztek kimozdítani a mélypontról a tanulókat.

– Kockacukorból piramist építettek, volt pingpongozás, kanálra fűzés, aerobic és futás – sorolta Szabó Enikő.

A feladatok egyébként is sokrétűek voltak. Az élet pillanata címmel képeket kellett készíteni a városról, például egy-egy idős hölggyel, bolti eladóval, pedagógussal kellett fotózkodni. A diákok megtervezték, hogy milyen lehet Gyula 2070-ben. Mint megtudtuk, nagyon jó, kreatív anyagok születtek, prezentációban és kisfilmben is összefoglalták gondolataikat a fiatalok.

A tanulók a város emberét arról kérdezték, hogy mitől gyermek- és ifjúságbarát egy település. Oltári divat címszóval meglévő, kevésbé jó állapotú, sőt rosszabb ruhákból kellett újat tervezni, de születtek szemétszobrok és a flashmob sem hiányozhatott a kihívások közül. Összesen négy vegyes csapat, azaz kilencvenhat fiatal vett részt a megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában