Fogadj el! nap

2019.11.23. 12:15

Az előítéletek, a tabuk ledöntése a célja az orosházi programnak

Az elmúlt évek eredményes programjának köszönhetően idén is az orosházi Petőfi Művelődési Központ adott otthont a Fogadj el! napnak. Nagyné Rucz Éva kerekesszékes, sorstárs, álmodozó ötlete nyomán immáron 4. alkalommal szervezték meg a programot azzal a céllal, hogy az akadályozottsággal élők elfogadását erősítsék, ledöntsék az előítéleteket, a tabukat.

Csete Ilona

– A célunk a fogyatékkal élők mindennapjainak bemutatása, az előítéletek, a tabuk ledöntése. Teret nyújtunk a megismerésre, a találkozásra, arra, hogy az érintettek megszólaljanak és bepillantást engedjenek a mindennapjaikba. Közös erővel hirdetjük, hogy merjünk nyíltan kérdezni, merjünk nyíltan válaszolni, merjünk nyíltan szeretni, és együtt merítünk erőt a folytatáshoz – fogalmazta meg szándékát Nagyné Rucz Éva főszervező és mindazokét, akik mellé álltak s állnak e nemes gondolat, szándék érdekében.

A szerző felvétele

Az idei, a Fogyatékkal élők világnapja alkalmából szervezett rendezvény fővédnöke Surányi Judit szociológus a Rehab Critical Mass alapítója, a megnyitót az orosházi kötődésű Hatvany Viktória festőművész tartotta könnyeket csalva sokak szemébe. Arra kérte a jelenlévőket, mindenki fogja meg a mellette ülő kezét, mosolyogva tekintsenek egymásra, s érezzék, együtt többre képesek. Bárkit, bármilyen testbe zárt az élet, ennek működnie kell.

– Együtt leszünk erősek. Az érintettek fogalmazzák meg azt a napi 5 legfontosabb pontot, amelyek közül háromnak a megvalósítását 2020-ban igyekezzünk érvényesíteni, elérni – bíztatta a megjelenteket.

A nap során a kötetlen beszélgetéseké volt a főszerep. Sok vendég, barát érkezett Évához, akinek a javára, ,,lábprojekjének a sikere érdekében jótékony gyűjtést is szerveznek egy hét múlva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában