Békéscsaba

2019.11.29. 17:59

A kolbásznál megszólalt a kis kockás

A székelykáposztás, kolbászkóstolós vacsorát megelőzően hírportálunk munkatársa, Nyemcsok László tartott könyvbemutatót csütörtökön este az Uhrin Zoltán Klubházban.

BMH

Nyemcsok László a Csabai Kolbászklubban mutatta be új könyvét

Fotó: LP6DMK2

A szerző Hiányzol, Zoli bácsi! című írása is ráirányította a figyelmet a kolbászklub egykori elnökére, aki a kezdőlépéseket dr. Ambrus Zoltánnal, a kolbászfesztivál ötletgazdájával tette meg 1998 elején. Az is elhangzott, hogy Hanó Miklós alpolgármester, húsipari mérnök dolgozta fel a hízókat az első két rendezvényen, még a régi SZTK-pályán. Hanó Miklós azóta is tartja akkori mondását: a kolbászkészítés a paraszti világ művészete.

Nyemcsok László a Csabai Kolbászklubban mutatta be új könyvét

Munkatársunk ezeket a történéseket is rögzítette kis kockás füzeteiben, amiktől a mai napig nem vált meg. Harminc hírlapos év után is ezekbe jegyzetel, mások számára kiolvashatatlan módon.

Korim Valéria, a kolbászklub ügyvezető elnöke az esten bejelentette, jövőre is bevonják a 8-14 éves gyermekeket a kolbászkészítés folyamatába. Hozzátette, a kolbászklub a város egyik legnagyobb szervezete 150 aktív taggal, és Csaba valutáját, a kolbászt mindenhol népszerűsítik, ahol tudják

Fotók: Lehoczky Péter

Ezen nevetni kell!

A Megszólalt a kis kockás – Harminc év sztorijai című Nyemcsok-könyv igazodik a fenyőkhöz. Könnyen lapozható, olvasható karácsonyfa alatt, mellett, fölött. Fotelben, ágyban, kávé közben, töltött káposzta és kolbász előtt, után. Nagy előnye, hogy még kapható. A markentingesekkel élve, korlátozott példányban, a készlet erejéig, 1990 forintért a Békés Megyei Hírlap kézbesítőinél, a Hírlap ügyfélszolgálati irodájában (Békéscsaba, Munkácsy u. 9.), az Európa Könyvesboltban (Békéscsaba, Luther u.10. Megrendelhető, a [email protected] e-mail címen és a 06 (30) 596-3486-os telefonszámon.

(Szponzorált tartalom)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában