Békéscsaba

2019.10.08. 14:24

Átélt élményeit örökíti meg

Valaczkai Erzsébet festőművész életútját bemutató festményekből rendeztek kiállítást, a megyei kormányhivatal épületében.

B. O.

Fotó: LP6DMK2

A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Valaczkai Erzsébet festőművész alkotásaiból rendeztek kiállítást a kormányhivatal épületében. Dr. Rákóczi Attila, a megyei kormányhivatal főigazgatójának köszöntője után, Zuberecz Tibor megyei fővadász nyitotta meg az Erdő közepén járok című tárlatot kedd délután.

Valaczkai Erzsébet festőművész /Fotó: Lehoczky Péter/

Valaczkai Erzsébet 1982 óta Heves megyében, egy festői környezetű falucskában, Tarnaleleszen él. Itt ismerkedett meg az erdő élővilágával, főleg a nagyvadak voltak számára újak. A tanítás, a család mellett mindig járta, járja az erdőt, mezőt, valamint 11 éve aktívan foglalkozik vadászattal is.

Az átélt élményeket rajzain és festményein próbálja megjeleníteni. Kedvenc témái a madarak, a nagyvadak és a mesés famatuzsálemek. Eszközei az egyszerű ceruza, pasztellkréta, de egyre rutinosabban bánik az olajfestékekkel. Példaképei között említi: Csergezán Pált és Rein Poortveliet, akik egyéni és életszerű módon örökítették meg a természet érdekes és szép pillanatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában