Békéscsaba

2019.10.30. 17:55

Megnyitott a Csabai Szalon

Húsz békéscsabai vagy a városhoz kötődő, neves művész – nem titkoltan eladásra szánt – alkotásaiból nyílt kiállítást szerdán a Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma termében a XIX. Csabai Szalon keretében, az Őszi Művészeti Hetek részeként.

L. B.

Fotó: Imre Gyorgy

Mitykó György, az intézmény munkatársa mondott köszöntőt, majd Gyarmati Gabriella, a Munkácsy Mihály múzeum művészettörténésze nyitotta meg a december 5-éig megtekinthető tárlatot.

Húsz alkotó mutatkozik be a kiállításon /Fotók: Imre György/

Gyarmati Gabriella kiemelte, meghívott, látótérben lévő művészek művei láthatók a kiállításon, egy válogatott anyag, ami így egy pillanatképet ad a békéscsabai művészéletből. Az értő közönség elé kerülnek lázadó és bohém; már most halhatatlan és még elismerésre áhítozó; merengő, kérdező, vitát gerjesztő; kritikát váró vagy azt nem tűrő; érzelmeit kimutató vagy azt rejtegető; fősodorhoz tartozó vagy rétegeket megszólító alkotók képei. Hozzátette: a legtöbb művész múzeumi kiállítások keretében is bemutatkozhatott korábban a békéscsabaiak, Békés megyeiek előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában