önkormányzati választások 2019

2019.10.09. 10:15

Elvitték a szavazólapokat a választási irodákba

Megérkeztek múlt héten az október 13-ai, vasárnapi önkormányzati választáshoz szükséges szavazólapok Békés megyébe, a négy választókerület székhelyére, Békésre, Békéscsabára, Gyulára és Orosházára.

L. B.

A békéscsabai választási iroda vezetője, dr. Kiss Gyula aljegyző elmondta: azóta megszámolták az összes szavazólapot, és feltöltötték az urnák tartalmát azokkal, valamint a voksoláshoz szükséges kellékekkel, így táblákkal és bélyegzőkkel. A békéscsabai választókerülethez a megyeszékhelyen kívül kilenc település tartozik, a helyi választási irodák munkatársai szerdán vitték el a szavazólapokat. Békéscsabán szombaton délután adják át a szavazatszámláló bizottságok elnökeinek a közösen leellenőrzött urnákat, amiket aztán vasárnap hajnalban visznek ki a szavazókörökbe. Békéscsabán 68 szavazókörben lehet voksolni, néhány címe megváltozott. Szintén változás, hogy minden szavazókörben lesz nemzetiségi választás.

Fotó: Kiss Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában