Békéscsaba - Galériával

2019.10.06. 15:37

Bevették Pósteleket a honvédség katonái

„Sárgarigók vonulása” megnevezéssel, ezred szintű járőrversenyt rendezett a Magyar Honvédség 2. Vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalja a békéscsabai reptéren és Pósteleken, szombaton. A megmérettetés fővédnökeként Takács Árpád megyei kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke, és Baráth István dandártábornok a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka támogatta az eseményt.

B. O.

Lipták József alezredes, a zászlóalj parancsnoka elmondta, a járőrversenyen a területvédelmi ezred további alárendelt zászlóaljainak tagjai vettek részt, mintegy százan. A házigazdák mellett még nyolc megyéből érkeztek résztvevők. Lipták József kiemelte, országosan ez az első ilyen jellegű esemény, melyen többek közt volt akadálypálya, lesből támadás elhárítása, céllövészet, ellenőrző áteresztő pont üzemeltetése, robbanótestek felismerése, valamint térképészeti- és tereptani ismeretek bemutatása.

Polyák András ezredes, az ezred parancsnoka a verseny tapasztalatait összefoglalva kifejtette, a megmérettetés kiválóan megmutatta, hogy az alapkiképzést milyen szinten tudták elsajátítani a katonák. Elmondása szerint nagyon szép eredmények születtek, a mostani tapasztalatokat felhasználva, a jövőben nehezebb feladatok várhatnak a sereg tagjaira. A szervezők reményei szerint ugyanis jövőre országos eseménnyé fejlődik a megmérettetés, ahol a helyszínt továbbra is a csabai reptér biztosítaná.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában