Gyula

2019.10.27. 14:41

Bemutatták Beer Miklós könyvét

Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök Most már látom című kötetének beszélgetéssel és dedikálással egybekötött könyvbemutatóját rendezték vasárnap délelőtt Gyulán, a katolikus-házban. Az atya dr. Fekete Klára pszichiáter főorvossal beszélgetett az érdeklődők előtt. Beer Miklós ezt megelőzően szentmisét tartott a Nádi Boldogasszony templomban.

P. G.

20191027_Beer Miklós_Könyvbemutató_Gyula_BÁ_BMH

Fotó: BENCSIK ADAM

A nyugalmazott püspök elmondta, egy sorozat negyedik kötetét mutatta be az érdeklődőknek vasárnap Gyulán.

– Azért kedvesek nekem ezek a könyvek, mert öreg püspökként rájöttem, hogy a templomon kívül is van mondanivalónk napjaink emberéhez a mai társadalom valós problémáira együtt keresett válaszokkal – ecsetelte. – Így indult a beszélgetés egy újságíró barátom megkeresésére, s menet közben döbbentem rá, hogy olyan témákat vet fel, amelyek a mindennapokban is előfordulnak.

Dr. Fekete Klára és dr. Beer Miklós beszélgettek /Fotó: Bencsik Ádám/

Mint elmondta, a családi élet, a nevelés, egészségügyi kérdések, a társadalom belső feszültsége, a környezetvédelem, az egészségügy, az elektronikus média elsősorban fiatalok körében függőséget okozó hatása, az elvándorlás, valamint az elidegenedés is szóba kerül a kötetekben.

Beer Miklós napjaink talán legnagyobb gondjának az emberek egymástól való elszakadását, a családok és a barátok elidegenedését nevezte.

– Sokszor csak kesergünk azon, hogy két ember ül egymás mellett, és a mobiltelefonját nyomogatja – tette hozzá. – A felvetett problémákra a hitünk fényével keressük a válaszokat.

A püspök kérdésünkre kiemelte, sok olyan embertől kapott visszajelzést, akik korábban elszakadtak az egyháztól, de a könyveknek is köszönhetően visszataláltak a hívő élethez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában