Békéscsaba

2019.10.23. 14:07

Az égből nézett szét az első látogató a kolbászfesztiválon

Már hagyomány, hogy Horváth László az első, légi látogatója a Csabai Kolbászfesztiválnak. Így volt ez most is, a békési villanyszerelő mester, sárkányrepülő pilóta és amatőr légi fotós sok mindent látott, amit a nagyközönség csütörtökön reggel 9 órától, a rendezvény kezdetétől láthat.

– Közönség ugyan még nem volt, de e nélkül is olyan nagy nyüzsgést, sürgést-forgást figyelhettem meg, ami máshol kitesz egy egész rendezvényt – mesélte Horváth László. – Rengetegen dolgoznak azon, hogy nyitásra minden a helyén legyen. Pakoltak a sátrakba, az elárusítóhelyekre, és a fesztivál melletti vidámpark is készen áll.

Beküldött fotós

A sárkányrepülős elárult egy kulisszatitkot is. Sokan azt gondolják, a légi fotós ügyetlensége, hogy magából, illetve a gépéből is látszik valami a felvételen. Holott ezek a legértékesebbek, mert igazolják, hogy ember vezette gépből és nem drónnal készültek. Ilyenkor a pilóta egyik kezével irányítja a repülőt, a másik kezében ott a fényképezőgép, amivel ,,lövi” a fotókat.

Horváth László kiemelte, fentről a sportcsarnok egy diszkosz vagy pogácsaalakú építménynek néz ki, a felépült sátorváros pedig különleges élményt nyújt. Ezt közelebbről is megszemléli a fesztivál négy napja alatt, de ekkor már nem fényképezőgép, hanem sült kolbász lesz a kezében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában