elismerés

2019.10.06. 22:18

A vőfély, Barna Imre László Kardoskút díszpolgára lett

A kardoskúti képviselő-testület ünnepségre hívta, várta a helyieket a művelődési házba vasárnap délután, ahol a díszpolgári címet adták át.

Cs. I.

Idén Barna Imre László vehette át az elismerést Varga Pál alpolgármestertől. A kitüntető cím birtokosát számos meglepetéssel megörvendeztették. Könny szökött a szemébe, amikor lakodalmas lovas hintós menettel értek a művelődési ház nagytermébe, amit éppen úgy berendeztek, mintha egy pompás lakodalomra készülnének. Ott pedig megjelentek azok a kedves kollégái, akik szolgáltatókként együtt dolgoztak-dolgoznak a Barna család vőfélyeivel az elmúlt évtizedekben.

A szerző felvétele

Kiállításon idézték fel vőfélyként végzett munkáját a díjazottnak.

Barna László munkásságát sokan ismerik, számos kitüntetéssel díjazták. Az ország egyetlen vőfélycsaládjaként is emlegetik Barnáékat. 1975-ben vezette le első lakodalmát, innen számítja a vőfélykedést, amely napjainkra 44 éves múlttal rendelkezik.

Lakodalmakban soha nem mulasztotta el Kardoskutat népszerűsíteni. Idén befejezi e szép hivatást, amellyel országos ismertséget szerzett.

Fotó: Szóró Alexandra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában