Orosháza

2019.10.04. 17:53

A hajléktalanokról szólt az éjszaka

Egy este a hajléktalanokért – a városlakók már tudják, ha az Árpád-kertben őszi, esti készülődés veszi kezdetét, az ennek a programnak az eljövetelét sejteti. Az Egységes Szociális Központ Hajléktalan Szálló és a Segítő Gondoskodás Alapítvány szervezésében pénteken ismét ilyen programra várták az érintetteket és az érdeklődőket.

Cs. I.

A városban ennek a rendezvénynek komoly hagyománya van, 2004 óta töretlen a népszerűsége, egyre gazdagabb a program is, amit ilyenkor kínálnak. Egy csésze forró tea és egy szelet zsíros kenyér mellett lehet beszélgetni a fedél nélkül élőkkel, a hajléktalan ellátásban dolgozókkal a hajléktalanságról, a szenvedélybetegségekről.

A program az utcán élők problémáira kívánja felhívni a figyelmet. Szó volt arról is, hova fordulhatnak a bajba jutottak, és az ellátórendszer keretében a szakemberek hogyan, miben tudják segíteni őket. Megtudtuk, az orosházi hajléktalanszállón szinte telt ház van, a vonzáskörzetből is érkeznek lakók, akiknek a tíz százaléka nő és több fiatal is van közöttük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában