galériával, videóval

2019.09.04. 21:02

Tűzcsóvákkal világították be a sötét eget Orosházán

Jó repülést, puha földet érést – valahogy így köszönnek azok, akik hőlégballonokkal szállnak az égen s bizakodnak a biztonságos landolásban. Ez is téma volt Orosháza belvárosában, szerda este, amikor a hőlégballonos fieszta résztvevői fáklyázással vonultak végig a sötét belvárosi utcákon, bevilágítva az égboltot, majd a városháza előtt lángcsóváikkal szórakoztatták a kíváncsi érdeklődőket.

Csete Ilona

Volt nézelődő szép számmal idén is. Már tudták, nem lesz élmény nélküli az esti séta, ha a Kossuth utca környékét választják.

A városháza előtt felsorakoztak a résztvevők, az autók platóján lévő kosarakból időről időre a ballonokat hajtó égőkből több méteres tűzcsóvák csaptak a magasba. Elkápráztatták a kíváncsiskodókat.

Egy apuka a kisfiának nevetve mondta: mennyi szalonnát lehetne sütni ennyi tűzön! Más azt számolta ki, milyen sok szúnyognak pörköltek alá ezen az estén!

Valóban, a lángok közelében felforrósodott a levegő, a nyolc lángoszlop nappali világosságot teremtett a városháza előtt, ahol Dávid Zoltán polgármester köszöntötte az idei fiesztára érkezőket.

Csütörtöktől – ha az időjárási előrejelzések napkelte után is jó adatokkal szolgálnak – már lehet repülni. Napnyugta előtt is. Ez a két ideális időpont azoknak, akik ezt a páratlan élményt szeretnék a hét hátralévő napjaiban kipróbálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában