Orosháza

2019.09.04. 10:23

Sok jelentkező volt, kezdik a képzést

A megye, a régió munkaadóinak az igényeire reagálva a Szegedi Tudományegyetem a várossal karöltve, a Táncsics gimnázium pedig helyet biztosítva, szeptember 14-én elindítja Orosházán az államilag támogatott gépészmérnök-képzést.

Cs. I.

Dr. Blahó János, Bojtor István, Dávid Zoltán

45 jelentkezőből (akik a felvételi követelményeknek megfeleltek) majd húsz fiatal vesz részt az ünnepélyes tanévnyitón s kezdi meg tanulmányait – ezt jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Dávid Zoltán polgármester, Bojtor István alpolgármester, dr. Blahó János, a gimnázium igazgatója.

Dr. Blahó János, Bojtor István, Dávid Zoltán /A szerző felvétele/

A polgármester hangsúlyozta, a városvezetésnek eltökélt szándéka, hogy Orosháza iskolaváros legyen, a képzési paletta egyre színesebbé váljon, a munkaadók jól képzett munkaerőre találjanak s mindez erősítse a városnak a lakosságmegtartó erejét. Blahó János megerősítette: a jövő építéséhez az iskolarendszer fejlesztésén át vezet az út. A gépészmérnökképzés mellett az egyetem nyitott más munkaerő-piaci igények kielégítésére is.

Előzmény:

Gépészmérnök-képzés lesz szeptembertől a Táncsicsban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában