Közösségépítés

2024.06.18. 14:51

Juniálison főtt a görcsleves a gyulai várnál

Tizennégy csapat több mint 260 tagjának részvételével rendezte meg a hagyományos Juniális főzőversenyt a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye kedden a gyulai vár előtti Maróti téren. A juniálison ezúttal is különleges étel készült.

Papp Gábor

Kiss Szabolcs intézményvezető elmondta, az egyik legnépszerűbb rendezvényüknek számító programot, a juniálist immáron kilencedik alkalommal hívták életre. 

juniális
A juniálison több mint 260-an vettek részt. Fotó: Bencsik Ádám
Fotó: Bencsik Adam

– Mind a négy településről, Gyuláról, Elekről, Kétegyházáról és Lőkösházáról is érkeztek a telephelyekről csapatok a megmérettetésre – fogalmazott Kiss Szabolcs.

Juniális: görcsleves készült

A szervezők minden évben megadnak egy tematikát a versenyhez, idén görcslevest kellett főzniük a csapatoknak. A rendezők mindig arra törekednek, hogy az étel gazdaságosan kihozható, egyben közkedvelt legyen, és arra is lehetőséget adjon, hogy azt ötletesen, egyénien készíthessék el az indulók. A görcsleves különlegességét a tészta adja, eleink tésztát nyújtottak, azt megkenték hagymás alappal, összehajtották, csíkokat vágtak belőlük, majd görcsöt kötöttek belőle. Sokan kötött-tészta levesként is ismerik. A fogás nagyon sokrétű lehetőséget biztosított a csapatoknak a leves elkészítéséhez. 

Kiss Szabolcs elmondta, a programon a nappali ellátások telephelyeiről, így az idősek, a fogyatékkal élők és a pszichiátriai betegek nappali ellátásából, valamint az idősek otthonából érkeztek résztvevők a különleges, vár előtti környezetbe.

Különleges helyszínen zajlott a főzés

Az intézményvezető elmondta, a korábbi helyszínt, a Wenckheim Stefánia Mária Nappali Központot„kinőtték”, annak udvarán már nem volt elegendő árnyékos hely a főzőcsapatoknak, ezért döntöttek a változtatás mellett.

– A visszajelzések szerint a résztvevők az új helyszínen is jól érezték magukat. A főzés mellett megnézhették a vár és az Almásy-kastély környékét, sétálhattak a különleges környezetben. Egy kisebb kirándulásnak is beillett az esemény – tette hozzá Kiss Szabolcs.

A csapatok emellett számos pozitív visszajelzést kaptak a járókelőktől, helyiektől és turistáktól, akik szerint nagyon jó hangulatot teremtettek a téren. Alt Norbert alpolgármesternek köszönhetően pedig sztárvendégként fellépett Sihell Ferry és Henna is a programon. 

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában