Választási fórum

2019.09.17. 10:24

Pogácsás Tibor: jól hasznosulnak az adóforintok Orosházán

A Fidesz 4-es számú választókerületének volt a vendége hétfőn este Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, aki a polgármester- és képviselő-jelöltekkel való találkozása előtt a Petőfi művelődési központban sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy sikeres Magyarországon az önkormányzati rendszer.

Csete Ilona

Pogácsás Tibor (jobbról) volt Dávid Zoltán vendége hétfőn este /A szerző felvétele/

Pogácsás Tibor kiemelte, a polgárok bíznak a helyi vezetőkben, akiket problémáikkal napi szinten megkereshetnek, s akik reagálva a felvetésekre, észrevételekre, a hozzájuk fordulókkal partnerségben végzik a munkájukat. Felhívta a figyelmet: nagy kihívás a polgármesteri, képviselői munka.

Pogácsás Tibor (jobbról) volt Dávid Zoltán vendége hétfőn este /A szerző felvétele/

Az önkormányzatok helyzetét stabilnak nevezte, beszélt a területi kiegyenlítő mechanizmusokról. Orosháza térségi, meghatározó szerepét, gazdasági erejét emelte ki, ahol az állampolgárok befizetett adóforintjai jól hasznosulnak, a fejlődéshez, a pályázati önrészekhez biztosítanak forrásokat. Példásnak nevezte az önkormányzatnak a civilekkel, gazdasági társaságokkal való jó kapcsolatát. Dávid Zoltán polgármester erre reagálva elmondta, a napokban elkezdődött a Szegedi Tudományegyetemmel partnerségben a gépészmérnök-képzés, ami a Békés megyei cégek munkaerőigényeit kívánja kielégíteni.

– Olyan hosszú előkészítés után vált valóra az álmunk, mint amilyen hosszú egy fejlesztési projekt megvalósítása – utalt azokra az elnyert pályázatokra, amelyek most jutottak a kivitelezés fázisába.

Újságírói kérdésre a városvezető hangsúlyozta, a munkásszálló is az itt megtelepedett és fejlesztésekben gondolkodó gazdasági társaságok igényeit elégíti ki. Reményét fejezte ki, a munkavállalók ha itt megtalálják a számításaikat, Orosházát választják majd letelepedésük helyszínéül. A tanuszoda kapcsán az államtitkár a műszaki létesítés hosszadalmas, adminisztrációs folyamatával indokolta a megvalósulás csúszását, ám kiemelte: célegyenesbe ért a beruházás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában