Sarkadkeresztúr

2019.09.24. 17:25

Letették a több mint hatvanmillió forintos beruházás alapkövét

Nemrég kezdődött Sarkadkeresztúron a Gárdonyi Géza utca 5. szám alatt a piactér építése. A beruházás alapkövét az időkapszula elhelyezése után kedden tették le ünnepélyesen.

L. B.

Fotó: LP6DMK2

Bakucz Péter polgármester szerint mérföldkőhöz érkezett a település, hiszen az idén véget érő fejlesztés eredményeként ismét lesz piactér. Mintegy 15 éve a sportcsarnok építése miatt megszűnt az addigi betonasztalos piactér, így a parkolóban találkozhattak csak az árusok és a vevők. A 64,5 millió forintos támogatásból 200 négyzetméteres fedett piactér épül, kiszolgáló helyiségekkel.

Takács Árpád, a kivitelező képviseletében Molnár Károly, Bakucz Péter és dr. Kovács József tették le a beruházás alapkövét /Fotó: Lehoczky Péter/

Takács Árpád kormánymegbízott szerint az a jó önkormányzat, amelyik olyan közszolgáltatásokat biztosít, hogy a helyiek helyben intézhetik el ügyeiket. Egyetértett a polgármester azon gondolatával, miszerint a piac egy intézmény, a település élete szempontjából rendkívül fontos.

– Helyben termelt, egészséges, szinte kivétel nélkül bio minőségű élelmiszerek cserélhetnek gazdát a piacon – mondta dr. Kovács József országgyűlési képviselő. Kiemelte: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében több mint 58 milliárd forint érkezik, érkezett Békés megyébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában