TOP

2019.09.16. 13:01

Közösségi házat és szociális bérlakásokat alakítottak ki, utat építettek Sarkadon

Ünnepélyes keretek között hétfőn adták át Sarkadon, a volt tüdőgondozóból kialakított közösségi házban azt a 200 millió forintos, szociális városrehabilitációt célzó beruházást, amit az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósított meg.

Licska Balázs

Dr. Kovács József és /Fotó: Lehoczky Péter/

Fotó: LP6DMK2

A fejlesztés során alakítottak ki két szociális bérlakást a Kossuth utca 14. szám alatti ingatlan tetőterének beépítésével, egy szociális bérlakást a Nagymező utca 33. szám alatt, valamint egy szolgálati lakást az Árpád fejedelem tér 5. szám alatti ingatlan tetőterében. Hét eszközzel bővítették a térfigyelő kamerák rendszerét. Emellett egy akadálymentes közösségi házat valósítottak meg a Vasút utcai volt tüdőgondozó épületének felújításával, átalakításával. Továbbá a Mátyás utcában 532 méteren aszfaltburkolatú utat építettek, zárt csapadékvizet elvezető rendszerrel együtt.

dr. Kovács József és dr. Mokán István /Fotó: Lehoczky Péter/

Az elmúlt öt évben a város 10 milliárd forint értékben valósított meg vagy indított el beruházásokat – mondta dr. Mokán István polgármester. Hangsúlyozta: Sarkadon nagy, 10 ezer lelkes családban gondolkodnak, a városban szorgalmas és fejlődő közösséggel találkozni. A fejlesztések az összefogás eredményei, közösségi célú beruházások zajlottak vagy zajlanak.

A szociális bérlakásokra rendkívüli igény mutatkozik, ezért fontos, hogy azok számát növelték. Lényeges az utak felújítása, építése is, ezért örömteli, hogy a sűrűn lakott Mátyás utcában fejlesztettek. A hét térfigyelő kamera felszerelése a közbiztonságot erősíti. Mivel híján vannak a közösségi tereknek, ezért fontos, hogy megújult a volt tüdőgondozó épülete, ahol nagyterem, valamint öltözők, mosdók állnak a civil szervezetek és a város rendelkezésére. A beruházáshoz kapcsolódik egy 80 millió forintos projekt, ami képzésekre, rendezvényekre ad lehetőséget.

A kiegyezést követően fejlődött, épült legutóbb olyan ütemben az ország, mint az elmúlt években – fogalmazott dr. Kovács József országgyűlési képviselő. Úgy véli, a megvalósult és várható beruházások eredményeként Sarkadon a város képe teljesen megváltozik, a fejlesztések hasznosak, azok a sarkadiak érdekében történnek, hogy a családok helyben keressék a boldogulásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában