testületi ülés

2019.09.26. 15:50

Kiterjesztették a tanévkezdési támogatást Békés városában

Kiterjesztette a nevelési és tanévkezdési támogatást azokra a gyermekekre és diákokra is szerdai ülésén a békési képviselő-testület, akik más településen található intézménybe járnak.

P. G.

A grémium még augusztusban hozott döntése értelmében a békési önkormányzat összesen mintegy 26 millió forinttal segíti a békési bölcsődések, óvodások, általános és középiskolások tanévkezdését. Az előzetes számítások szerint körülbelül 720 bölcsődés és óvodás gyermek részesülhet 5-5 ezer forintos támogatásban. Mintegy 1420 általános iskolás diákot fejenként 10 ezer forinttal, mintegy 700 középiskolást egyénenként 12 ezer forinttal támogatnak a tanévkezdésben.

A döntést követően követően kereste meg néhány általános iskolás tanuló családja az önkormányzatot azzal, hogy a gyermekeik más településen, elsősorban Békéscsabán tanulnak különböző méltányolható okokból, s ezért elesnek a komoly segítséget jelentő támogatástól. Az önkormányzat ezért már a következő, szerdán megtartott testületi ülésen módosította szociális rendeletét, így a más településekre járó bölcsődésekre, óvodásokra, általános iskolásokra is kiterjesztették a lehetőséget. A támogatás kiosztása szerdán elkezdődött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában