galériával

2019.09.22. 11:25

Jobbnál jobb töltött káposzták készültek Mezőberényben

Mintegy negyven csapat és több ezer érdeklődő részvételével immáron kilencedik alkalommal rendezték meg a Töltött Káposzta Fesztivált szombaton Mezőberényben, a városi ligetben.

Papp Gábor

Egészen pontosan harmincnyolc csapat vett részt a versengésen, a töltött káposztákat pedig héttagú zsűri értékelte – mondta el a program kapcsán Hoffmann Dániel, a Baráti Egylet Mezőberényért (BEM) elnöke.

Siklósi István polgármester, a fesztivál fővédnöke arra hívta fel hírportálunk figyelmét, hogy a rendezvény tisztelgett a település várossá nyilvánításának harmincadik évfordulója előtt is.

Fotók: Kiss Zoltán

– Emellett fontos közösségépítő és szabadidős programról van szó – ecsetelte. – A csapatok tagjai nem csak saját berkeiken belül, hanem más résztvevőkkel is jót beszélgettek, kapcsolatokat építettek.

Bihacsy László, a zsűri elnöke értékelésében elismerően szólt a csapatok teljesítményéről.

– Jobbnál jobb káposztákat kóstolhattunk – fogalmazott. – Olyan étel mint az Egri vár – azaz bevehetetlen – egyáltalán nem volt. Kellemes ízekkel találkoztunk. Volt olyan fogás, amiben több volt a fűszer, volt, amiben kevesebb.

A főzőverseny harmadik díját Kis Gergő és távoli ismerősei érdemelték ki. Másodikok lettek a Mosolygós barátnék, a Mosolygó Központi Óvoda munkatársai, a versenyt pedig a Mezőberény Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesülete nyerte meg. Hajdú Ernőné elnök elmondta, hatodik alkalommal vettek részt a rendezvényen, amire tagtársaik mindig nagy számban látogatnak ki. Tavaly egyébként másodikok lettek, és most szombaton is kétféle töltött káposztát készítettek, hagyományos borsosat és csomborosat.

– Igazából nem is tudjuk, hogy melyikkel nyertünk – árulta el az elnök. A díj mellett a csapat számára nagy elismerés, hogy egy 72 éves férfi, miután megkóstolta az ételüket, azt mondta: sok töltött káposztát evett már, de ilyen jót még sosem.

A főzőhelyek dekorációs versenyében harmadik lett a Mezőberényi Vöröskereszt, második helyen a Rokonok, első helyen pedig az Alföld Turista Egyesület végzett. Különdíjat kapott a Kolozsi Forgácsoló. A díjakat Nagy Ferenc, a BEM korábbi elnöke adta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában