Galériával

2019.09.07. 15:51

Gyulán találkoztak a Sclerosis Multiplexes betegek

A betegtársakkal való újra-találkozás örömén túl szakmai előadásokkal, az országos SM fotópályázat eredményhirdetésével, kulturális- és városnéző szabadidős programokkal is várták az ország minden szegletéből Gyulára érkező Sclerosis Multiplexes betegeket a szombati országos SM-napon.

Papp Gábor

SM Betegek oszágos találkozója Gyulán

Fotó: Imre György

A program jelentős részének a fürdővárosi Vigadó adott otthont, ahol Furcsa Józsefné, a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegek Szövetségének elnöke köszöntötte a megjelenteket, beszédében egyebek mellett felelevenítette az országos SM-nap hátterét, annak hagyományait.

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere, a rendezvény fővédnöke a civil szervezetek város életében betöltött fontos szerepét emelte ki. Ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy az ágazat esélyegyenlőségért dolgozó szereplői nagyban hozzájárultak ahhoz is, hogy Gyula 2019-ben kiérdemelte a Befogadó magyar település címet.

Szintén köszöntötte a nagy számú megjelentet Herczegné Szabó Marianna, a Békés Megyei SM Egyesület elnöke.

Ezt követően átadták az Országos SM Fotópályázat díjait, majd szakmai előadások, illetve szabadidős kulturális programok következtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában