kézműves vásár

2019.09.03. 13:44

Épül a falu, Megyenapot rendeznek Békéscsabán

Építik a falut Békéscsabán, a Szent István téren, ahol szombaton, szeptember 7-én ismét megrendezi a Békés megyei önkormányzat a Megyenapot – jelentették be a kedden a főtéren tartott sajtótájékoztatón.

L. B.

Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke a Békés megyei összetartozás ünnepének nevezte az eseményt, és kitért arra: ismét kinőtték a Szent István teret, ezért a Jókai színház előtti területet ugyancsak igénybe veszik.

Pirosné Blénessy Erika, Petrovszki Gyöngyi, Sztahovics Zsuzsa, Zalai Mihály, Hegedűs Bence, B. Imre Julianna és Csibor Márton a sajtótájékoztatón /Fotó: Licska Balázs/

B. Imre Julianna, a Megyenap háziasszonya ismertette a színpadi programokat, fellépnek a nemzetiségek, lesz táncház, este fél 9-től pedig a Besh o droM zenekar ad koncertet.

Pirosné Blénessy Erika, a megyeháza munkatársa elmondta, a nemzetiségek hagyományos ételeket készítenek, kóstoltatnak, a románok csomboros töltött káposztával, a szlovákok aratóebéddel és herókával, a romák fánkkal, a németek kolbásszal, a szerbek cesnicával készülnek.

Csibor Márton, a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársa elmondta, bemutatkozik a megyei értéktárban szereplő 52 tétel, illetve 31 települési értéktár is Battonyától Vésztőig.

Hegedűs Bence, a megyeháza szakembere jelezte, megszervezik Békés megye legnagyobb kézműves vásárát és termelői piacát, több mint 80 megyei illetékességű kézműves és termelő vonultatja fel portékáját.

Sztahovics Zsuzsa, a rendezvény főszervezője hozzátette, a gyerekprogramokra külön hangsúlyt fektetnek, lesz játszósátor, kreatív játszótér, kosárhinta. Rongybabakészítés, szövés és gyöngyfűzés, valamint hungarikum játszótér ugyancsak várja a kicsiket, akiknek héliumos léggömböt osztanak.

Petrovszki Gyöngyi, a megyeháza munkatársa megosztotta, jelen lesznek a hagyományőrzők, valamint a jelenkor fegyveresei is, a rendőröktől a katonákig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában