fejlesztés

2019.09.06. 08:59

Állami beruházással épül a tanuszoda Orosházán

Lassan, de halad a tanuszodai beruházás, ami az Ady Endre utcán valósulhat meg. Augusztus végén megtörtént – a korábban már megkötött ingatlan csereszerződés alapján – a terület birtokba átadása Orosháza önkormányzata és birtokba vétele a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. részéről. Ezzel egy újabb lépéssel közelebb került a közbeszereztetési eljárás kiírása.

Cs. I.

Rengeteg egyeztetés, tervezés, adminisztráció előzi meg az építést. Augusztus elején Dávid Zoltán polgármester felkereste Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkárt, tájékozódott, hol tart a folyamat.

– Átadtuk a területet, a birtokbavétel időpontjától az őrzés, a fenntartás, az üzemeltetés a birtokba vevő feladata – ismertette az alpolgármester. A beruházó a magyar állam. A közbeszereztetés, a kivitelezés, a pénzügyi teljesítés állami feladat, melyhez az önkormányzat minden segítséget megad – hangsúlyozta Bojtor István. Reméli, belátható időn belül elkészül a tanuszoda.

– Ez fontos Orosházának, mert kedvezően hat a helyi turizmusra, az egészségügyre és a munkahelyteremtésre, de sokkal inkább azért, mert az orosházi gyermekek egészségét szolgálja, és a szervezett úszásoktatás elősegítése mellett a mindennapi sportélet lehetőségeit is bővíti a városban – mutatott rá Bojtor István. Mint ismert, 10X6 méteres, 80 centiméter mély, valamint egy 15X25 méteres, 2 méter mély medence épül a hozzátartozó öltözőkkel, mosdókkal, büfével, váróval. A beruházás lebonyolításáért és a működtetésért a Nemzeti Sportközpontok felel. A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében megépülő valamennyi tanuszoda, tehát az orosházi is, teljes egészében hazai költségvetési forrásból valósul meg.

ELŐZMÉNYEK:

Borítókép illusztráció: MW archív.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában