tanévnyitó

2019.09.11. 12:16

A szarvasi campuson is elkezdődött a tanév

Megkezdődött a tanév a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán, ahol a budapesti és szegedi kihelyezett képzésekkel együttvéve közel 800 hallható kezdte meg a tanulmányait a 2019/2020-as tanévben.

B. A.

Fotó: Horváth Dóra

A tanévnyitón a kar hallgatóit és munkatársait elsőként dr. Lipcsei Imre dékán köszöntötte kedden délután, aki elmondta az idei évben több hallgatót vettek fel mint tavaly. Továbbá köszönetét fejezte ki a városnak azért, hogy az önkormányzat minden, a felsőoktatásban tanuló, nappalis szarvasi hallgatót 50 ezer forinttal támogat, mely a pedagógiai kar esetében mintegy 60 főt érintett.

A város nevében dr. Melis János címzetes főjegyző szólt a jelenlévőkhöz, továbbá köszöntőt mondott még dr. Kiss Imre a Szent Klára Katolikus Plébánia plébánosa is. A tanévnyitón megemlékeztek a közelmúltban elhunyt dr. Olteanu Florea főiskolai docensről, a román nemzetiségi szakirány felelőséről, akinek posztumusz „Szarvasi Pedagógusképzésért” emlékérmet ítéltek. Az ünnepség zárásaként a jelenlévők közösen énekelték el a Szózatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában