Katasztrófavédelem

2019.08.05. 13:30

További szúnyogirtás lesz Békés megyében

A héten a Tisza-tónál is folyatódik a szúnyogirtás – tájékoztatta az országos program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivő-helyettese hétfőn az MTI-t.

Miskolc, 2017. június 6. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársa szúnyogirtó vegyszert permetez Miskolc határában a Juhdöglõ völgyi-tónál 2017. június 6-án. A földi biológiai irtás környezetbarát, a vegyszert a szúnyoglárva tenyészõhelyén közvetlenül a rovarok élõhelyére permetezik, amely a szúnyoglárva elpusztítását követõen teljesen lebomlik, ezért a környezetet nem károsítja. MTI Fotó: Vajda János

Dóka Imre közölte: Békés megyében teljes körű, földi és légi kémiai beavatkozásokat terveznek. Elmondta: az esős idő miatt a következő napokban ismét több térségben válik szükségessé az intenzívebb szúnyogirtás. A csapadék hatására ugyanis a környezetben számos, a szúnyoglárvák kifejlődésére alkalmas vízfelület jön létre, ilyenek a madáritatók, locsolóvízgyűjtők, de például a virágcserepek és szabadtéri gyermekjátékok is.

Fotó: MTI

– Fontos, hogy az ezekben összegyűlt vizet kiöntsük, a tároló edényeket pedig lefedjük, mert így jelentős mértékben tudjuk csökkenteni a szúnyogok számát – hívta fel a figyelmet. A katasztrófavédelem honlapján nyomon követhető, hogy hol és mikor kerül sor szúnyogirtásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában