Békési Esély Állatvédő Egyesület

2019.08.06. 13:59

Sündisznót is mentettek az állatvédők

Tovább folytatják a küzdelmüket a kutyákért, macskákért a Békési Esély Állatvédő Egyesület tagjai.

P. G.

A csapat nemrég még egy sünt is megmentett. Szabados Erika, a szervezet elnöke elmondta, a közelmúltban a rendőrség egy intézkedés után értesítette őket, hogy vélhetően egy sérült sündisznót láttak az érintett ház közelében.

– A kis állat nehezen használta a hátsó lábát, ezért elvittük állatorvoshoz is. A 30 dekás sünit azonban nem tudta a doktornő megvizsgálni, mert annyira összegömbölyödött – ecsetelte Szabados Erika. – Ennek ellenére kapott fájdalomcsillapítót, és lecsepegtettük bolha ellen is. Szerencsére most már jobban van.

Természetesen az állatvédők továbbra is elsősorban kutyák és macskák mentésével foglalkoznak. Éppen hétfőn érkezett bejelentés egy csontsovány, reszkető kiskutyáról. Az állatot valószínűleg valaki magára hagyta, kitette.

Nemrég akadt dolguk a különös esettel /Illusztráció: Shutterstock/

– Nincs jó állapotban, de bízunk abban, hogy nem rosszabbodik – fogalmazott.

A békési telepen, illetve az egyesületnél jelenleg 78 kutya és kilenc macska várja, hogy szerető gazdára találjon.

– Sajnos, ahogy a Facebookon látom, nálunk is hasonló a helyzet, mint több más, közeli településen – folytatta a gondolatot. – Sokan teszik ki állataikat, dobják ki a nemrég született kölyköket. Számuk nem növekszik, de nem is csökken, stagnál. Örömteli, hogy vannak örökbefogadók is, de nem csak Békésről, hiszen a településen ennyi kutyát és macskát nem képesek magukhoz venni az állatbarátok. Ezért van szükség más településről érkező segítségre is.

Az egyesület elnökre kérdésünkre megerősítette: a városi támogatás mellett sokan segítik őket adójuk egy százalékával, ez nagyon fontos a működés, az állatok ellátása során. A békésiek közül emellett sokan visznek ki a telepre tápot, kutyaszalámit. Számos, elsősorban állatbolt vállalta fel, hogy gyűjt állateledelt, ebből is viszonylag jelentős élelem jön össze. Az egyik csabai állatkereskedés pedig cicaszobát rendezett be.

A kis csapatot továbbra is alig néhányan alkotják, éppen ezért ezen a téren is jól jöhet a segítség az egyesület számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában