Szennyvízberuházás

2019.08.03. 06:55

Az eddigi legjelentősebb fejlesztés: csatornáznak Okányban

Javában zajlik Okány történetének eddigi legnagyobb és legjelentősebb fejlesztése, a szennyvízberuházás – mondta Szívós László polgármester, hozzáfűzve, Vésztő felé elkezdődött a tisztítótelep építése is. Kiemelte: a fejlesztés révén bővül az Okányban elérhető szolgáltatások köre.

L. B.

Gyömbér Mihály projektvezető elmondta, a szennyvízberuházás során összesen 30 kilométernyi vezetéket fektetnek le – 21,6 kilométernyi gerinc-, 8,8 kilométernyi bekötő- és 3,5 kilométernyi nyomóvezetéket –, emellett tíz átemelőt építenek. Ezen a hálózaton jut majd el a több mint ezer háztartásból a szennyvíz a tisztítóba.

A napokban a gravitációs hálózat készültsége elérte a 80 százalékot, mindez azt jelenti, hogy több mint 17 kilométernyi gerincvezeték a földbe került, 788 ingatlannál elvégezték a bekötéshez szükséges munkálatokat.

A szerző felvétele

Ismertette, miszerint a tisztítótelep munkálatai áprilisban startoltak el a földmunkákkal és a régészeti felügyelettel. Jelenleg a biológiai műtárgy és az iszaptározó körítőfalainak vasszerelése és betonozása zajlik. A tisztítótelep jövő év elejére készülhet el, utána kezdődhet a próbaüzem.

Gyömbér Mihály elárulta, a csatornaépítéssel idén végeznének. Az elkészült részeket folyamatosan ellenőrzik, ám vannak olyan kamerás vizsgálatok, amelyekkel a sikeres víztartási próbát követően három hónapot várni kell. Az ideiglenes helyreállításokat a csövek lefektetését követően azonnal elvégzik, ám a végleges helyreállításokra ezen ellenőrzések miatt kell várni.

Az ütemezés szerint a végleges helyreállítások pár hét múlva kezdődhetnek meg, emiatt forgalomkorlátozásra, utcák ideiglenes lezárására számíthatnak az okányiak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában