Békés megye

2019.08.23. 08:37

Nőtt az építőipar teljesítménye

A legalább öt főt foglalkoztató, megyei székhelyű építőipari vállalkozások ez év első negyedévi termelési értéke 8,6 milliárd forint volt, ami összehasonlító áron 77 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit – derült ki a KSH legfrissebb adataiból.

B. O.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A kibocsátás az országos 1,6 százalékát adta, az egy lakosra jutó 25,8 ezer forint termelési érték a hazai átlag 45 százaléka.

Az építőipar ágazatai közül a teljesítmény 44 százalékát a speciális szaképítési munkák elvégzésére, 42 százalékát az épületépítésre, 14 százalékát az egyéb építmények kivitelezésére szakosodott vállalkozások állították elő. A speciális szaképítés és az egyéb építmények építése ágazat kibocsátása 61, illetve 34 százalékkal nőtt, az épületépítésé pedig 2,2-szeresére bővült.

A vállalkozások az idei első negyedévben 7,5 milliárd ­forint értékű új szerződést kötöttek, volumenében 82 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában­. A március végi 8,7 milliárd forint értékű szerződés­állomány volumene 2,8-szerese volt az egy évvel korábbinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában