fejlesztés

2019.08.21. 06:51

Megszépül a sarkadkeresztúri egészségház

Az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztésére, azaz a fogorvosnak és a védőnői tanácsadónak otthont adó egészségház részleges felújítására 35 millió forintot nyert az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében – osztotta meg Bakucz Péter polgármester.

L. B.

A polgármester elmondta, az ingatlan pár éve átesett egy felújításon, akkor azonban a fűtési rendszerét nem korszerűsítették, így most erre is sort keríthetnek. Az épületet egy újabb, 27 négyzetméteres helyiséggel ugyancsak bővítik, a védőnői szolgálat kap egy beszélgetésekre alkalmas tanácsadót. Eszközöket is vásárolnak, egy vadonatúj fogorvosi széket, valamint modern készülékeket a védőnői szolgálatnak. A Vasvári utcában parkolókat alakítanak ki.

Bakucz Péter polgármester az egészségháznál /A szerző felvétele/

További TOP-os projektek eredményeként a Gárdonyi utcában piacot alakítanának ki 65 millióból, valamint felújítanák a polgármesteri hivatal, az óvoda és a napközi otthonos konyha épületét, összesen közel 70 millióból. Ezen beruházások esetében folyamatban vannak a közbeszerzési eljárások, és ha azok eredményesek lesznek, indulhatnak a munkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában