Galériával

2019.08.18. 19:13

Légiparádé és lovas rekorder színesítette az orosházi lóversenyt

Orosházán a fogatosok már korán reggel Bogárzó felé vették az irányt, hiszen a település a híres nemzetközi lóverseny helyszíne volt vasárnap.

Csete Ilona

A lelátót a kíváncsiskodók időben elfoglalták, hiszen egy nem hétköznapi látvánnyal kezdődött a nap: Vári Gyula műrepülő világbajnok gépével színezte be az eget a versenypálya felett. A légi show testközelbe hozta a technika és a pilóta bravúrjait, ezzel nagyon sok vendég tetszését kivívta.

Fotó: Für Henrik

A légtér miután elcsendesedett, a földi főszereplőkkel telt meg a pálya: versenylovakkal, pónikkal, a kisállatbörze szárnyas és négylábú szereplőivel. A legkisebbekre, a gyerekekre is gondoltak a házigazdák, miközben a felnőtteknek szerveztek egészségügyi szűréseket. No meg bemutatókkal színesítették a sportprogramot.

Megérkezett Orosházára Dallos Gyula miniszteri biztos és a Guiness-rekorder Tóth Lajos is. A lovasesemény egyik leglátványosabb bemutatója fűződik a fiatal csikós nevéhez (privát foglalkozását tekintve tűzoltó): Puszta 20-as. Így hívják azt a merész mutatványt, amikor a csikós egyszerre 20 lovat hajt állva. Ennyi lovat még senki nem irányított így, ezért is lett rekord a produkció. Orosházán Tóth Lajos két alkalommal 8 lóval bemutatózott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában