beruházás

2019.08.01. 13:14

Játszóterek fejlesztését készítik elő Mezőberényben

Több játszótér fejlesztése is a küszöbön áll a településen – erősítette meg információinkat Siklósi István polgármester.

P. G.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Mint azt a polgármester elmondta, az első beruházás a Hősök úti létesítménynél valósul majd meg, ahol egy vizesblokkot alakítanak ki. Az engedélyek már megvannak a víz- és szennyvízszerelési munkálatokra, a lehetőségek függvényében készíti el ezeket az ­Alföldvíz. Emellett néhány játékot is cserélni fognak.

A második helyszín a Tó utcán található játszótér, ahová kötélpálya és teqballasztal kerül majd, illetve játszóeszközökkel is gyarapodik a létesítmény. A kamera és a vadászok által készített kilátó már ott van.

A Hosszú-tó partján egy sportparkot alakítanak majd ki, erre pályázati támogatást nyert a város. A központilag intézett szerelésről egyelőre nem kaptak információt.

Más jellegű fejlesztések is zajlanak emellett Mezőberényben. Siklósi István polgármester elmondta, a Kunhalom utcában javították a közelmúltban a szennyvízvezetéket.

– Felmérettük a szolgáltatóval az itteni vezeték állapotát, s a kamerázás eredményeként talált problémát oldották meg a kivitelezés során – fogalmazott kérdésünkre a településvezető, aki hozzátette: ezzel párhuzamosan az utca teljes hosszában történő aszfaltozásának előkészítése is folyamatban van.

– Bár van ennél rosszabb állapotban lévő utca, de egy várhatóan hamarosan elkezdődő beruházás miatt szükség volt a szennyvízvezeték-javítás megrendelésére – ecsetelte Siklósi István. – A szennyvíztisztító telep felújítása előreláthatólag jövőre kezdődik el. A rekonstrukció ideje alatt a Sport utcáról átterelik majd a személygépkocsi-forgalmat a Kunhalom utcára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában