Bővítés

2019.08.29. 11:10

Három újabb tantermet alakítottak ki a csabai Közgében

Három tantermet, csoportszobát alakítottak ki a Közgében az épület legfelső szintjének beépítésével, minderre a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) 30 millió forint saját forrást biztosított – jelentették be a csütörtökön a középiskolában tartott ünnepségen.

Licska Balázs

Fotó: Imre Gyorgy

Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója elmondta, az új szint átadásával mérföldkőhöz érkezett a Közgé. A harmadik emelet eddig padlás volt és raktárként szolgált. Úgy véli, a három csoportszoba méltó ahhoz a munkához, amit a Közgében a pedagógusok és a diákok végeznek, a közgazdasági szakgimnáziumok között országosan az elsők között jár a békéscsabai suli.

Szarvas Péter, Mucsi Balázs, Herczeg Tamás és Paláncz György vágta át a szalagot a csütörtöki ünnepségen

Paláncz György, a Közgé, a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma igazgatója szerint fontos volt a bővítés, mivel eddig – az Eötvös alapítványi suli beolvadása miatt – férőhelyhiánnyal küzdöttek. A három helyiségben 20-20 olyan diákot oktathatnak, akik csoportbontásban tanulnak bizonyos tantárgyakat.

Fotók: Imre György

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Szarvas Péter polgármester szerint fontos, hogy a színvonalas, patinás és komoly múltra visszatekintő középiskola bővült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában