augusztus 1-től

2019.08.06. 13:57

Egyirányú lett az Ilosvai utca Békéscsabán

Egyirányúvá vált augusztus 1-től az Ilosvai utca a Felső Körös sor felől a Lencsési út irányába, tehát a Lencsési út felől nem lehet behajtani.

L. B.

Fotó: Szilágyi Viktor Lajos

A változtatás augusztus elsején lépett életbe. Néhány napja kihelyezték mind a Felső Körös sori, mind a Kastély utcai, mind a Lencsési úti csomópontba a szükséges közlekedési táblákat.

Sajtótájékoztatókon dr. Ferenczi Attila tanácsnok, a Fidesz-frakció vezetője, valamint Szarvas Péter polgármester elmondták, szakmai indokok és az utcában élők érdekében hozták meg ezt a döntést. A kérdésben lakossági fórumot ugyancsak tartottak. Felmerült, hogy a biciklisek számára maradjon kétirányú az utca, de nem elég széles bizonyos helyeken, ezért ezt nem lehet megoldani.

A városi közgyűlés ülésén felmerült: elképzelhető, hogy az Ilosvai utca egyirányúvá válása esetén nagyobb teher hárul majd a Lidl áruházzal szembeni Ábrahámffy utcai csomópontra, ami jelenleg is forgalmas.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában